Volledig scherm
PREMIUM
Westlandse jongeren vinden dat 'echt uitgaan' niet kan in Naaldwijk. Toch waren zaterdag veel jongeren te vinden in het Teejater. © Marvin Hake

Uitgaan in Naaldwijk is eenzijdig

StappenStappen in Naaldwijk is  onaantrekkelijk, zeggen jongeren. ,,Echt uitgaan kan hier niet.''

Quote

Thuiszit­ten in het weekend was ook geen optie. Dan maar naar Naaldwijk

Marleen Goossens

Stappen in Naaldwijk? Liever niet, zeggen Naaldwijkse jongeren. ,,Er is hier helemaal niets te doen." Ze geven de voorkeur aan hokken of gaan naar discotheken in Den Haag en Rotterdam. ,,Er is niet bepaald een alternatief. Het 'echte' uitgaansleven bestaat in Naaldwijk niet."

En dat is, menen ze, al tijden zo. Vooral voor minderjarigen is het lastig. ,,Vroeger, toen ik nog geen 18 jaar was, ging ik wel eens uit in Naaldwijk", vertelt Marleen Goossens (23). ,,Mijn vrienden en ik hadden niet echt een andere keus. Thuiszitten in het weekend was ook geen optie. Dan maar naar Naaldwijk."

Dat doen zij en vele andere jongeren nu niet meer. Veel liever gaan ze naar de stad. Want wat Naaldwijk te bieden heeft, stelt volgens hen niet veel voor. "Het aanbod is veel te eenzijdig", vinden ze. De horeca bestaat grotendeels uit cafés, maar 'echte discotheken' kent Naaldwijk volgens hen niet. ,,Jammer", vindt de 23-jarige Ines van der Drift. ,,Nu kom je als jongere in een tent waar alleen maar ouderen rondlopen. Niet erg aantrekkelijk."

Ook de muziekstijl zorgt voor bezwaar. 'Hoempapa' en Hollandse 'meezingnummers' vallen niet in de smaak. ,,Soms draaien ze zelfs K3", beweert Esther van Vliet (19). ,,Daar vind ik niks aan."

Dorp
Nigel Eernisse, medewerker van bar Hudson in Naaldwijk, erkent de grieven van de jongeren. ,,We hebben genoeg gezellige kroegen en barretjes, maar daar is de jeugd niet naar op zoek. Jongeren willen naar de grote, gave discotheken, en die zitten in de stad. Daar kan een dorp als Naaldwijk niet tegenop. Zo staan we gelijk met 1-0 achter."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (10%)
6687 stemmen