Volledig scherm
© stock.xchng

Uitgaanshype 'microclubben' nu ook naar Den Haag

25-plussers die na een drukke werkweek willen stappen in Den Haag maar ook vroeg hun bed in willen, kunnen voortaan microclubben. In het Magazijn van Bleyenberg bij de Grote Markt komen de voetjes al heel vroeg op de avond van de vloer. 

Quote

Je hoeft niet te wachten tot na twaalf uur, maar kunt na je diner gelijk door om te dansen.

Melvin Bruhn

Op 19 januari is er in het Magazijn van horecagelegenheid Bleyenberg een uitgaansavond met elektronische muziek. Maar dan wel van 20.00 uur tot 00.00 uur. Melvin Bruhn (34) kwam met deze nieuwe manier van uitgaan. Hij wilde eens iets anders dan een vrijdagmiddagborrel of kroeg. ,,Bij de Microclub hoef je niet te wachten tot na twaalf uur. Je kunt na het eten of na het werk gelijk door om te dansen. Omdat het feestje om twaalf uur is afgelopen lig je vroeg in bed, maar heb je toch een leuke avond gehad." 

De Microclub laat een andere manier van uitgaan zien. ,,Er wordt vrij negatief gesproken over de uitgaanswereld. Dat beeld willen wij tegengaan. Hier komt iedereen om lekker te dansen, niet om de hele nacht door te halen. Doordat je vroeg in bed ligt heb je nog wat aan je weekend."

Ondanks dat de Microclub alleen bezoekers toestaat vanaf vijfentwintig jaar zijn de avonden volgens Bruhn beslist niet oubollig. ,,Er wordt gewoon alcohol geschonken en er komen echt toffe dj's. Het enige verschil is het tijdstip waarop je uitgaat."

Succes

In New York en Londen is microclubben inmiddels een groot begrip, maar in Nederland moet het nog opkomen. Bruhn verwacht dat het in Den Haag een succes kan worden. ,,We zijn begonnen in Utrecht en daar loopt het nu heel goed. Op zo'n avond komen er gemiddeld 250 mensen. Wij denken dat Den Haag hier ook wel voor open staat."

Het Magazijn

Het Magazijn boekt altijd al populaire artiesten, maar altijd 's nachts. ,,Door deze samenwerking kan Bleyenberg een nieuw publiek aanboren. Na afloop blijft de club gewoon open. Het is dus niet verplicht om na twaalf uur gelijk naar huis te gaan, het feest gaat in principe gewoon door." Dus wie het toch nog bont wil maken kan dat gewoon doen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (26%)
  • Geen mening (11%)
8215 stemmen