Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Utrechtsebaan vanaf volgende week meerdere weekeinden achtereen afgesloten

Dat het de gemeente Den Haag nu ernst is om de overkapping achter de Malietoren te verbreden, zal niet ongemerkt voorbijgaan aan automobilisten die de komende maanden gedurende de kleine uurtjes de stad in en uit dachten te gaan via de Utrechtsebaan.

De overlast begint vrijdag 31 januari, om 22.00 uur. Dan gaat de weg voor verkeer op slot tot maandagochtend 05.00 uur. De afsluiting is tussen afslag 2 (Centraal Station – Centrum-Zuid) en afslag S101 (Zuid-Hollandlaan en N44).

Het verkeer vanuit Amsterdam en Utrecht wordt al eerder omgeleid: vanaf het Prins Clausplein richting de N14, terwijl verkeer vanuit Rotterdam via de N211 moet omrijden.

Uitzondering

Ook in de daarop volgende weekenden, tot en met vermoedelijk eind maart, herhaalt zich dat. Zij het met uitzondering van het eerste weekend in maart. Dan duurt de afsluiting van de Utrechtsebaan slechts tot zaterdag middernacht. Dit in verband met de CPC Loop, die gepland staat voor zondag 8 maart.

En dat is nog steeds niet alles. Ook door de week gaat de A12 in februari en maart herhaaldelijk op slot. Daarbij gaat het om afsluitingen tussen 22.00 uur op woensdagavond tot donderdagochtend 05.00 uur.

Doorgaande route

Tot slot wordt in dezelfde periode de Boslaan aan de kant van het Haagse Bos tijdelijk ingericht als doorgaande route. Dit omdat de Boslaan aan de kant van de Koekamp in februari en maart onder handen wordt genomen.

De gemeente Den Haag verbreedt op die hoogte de overkapping, zodat de Koekamp en het Haagse Bos beter verbonden raken. De oversteek wordt groen ingericht met struiken en bomen waardoor, zo is de gedachte, wandelaars en fietsers het meer als een natuurlijke overgang ervaren.

Bij de opknapbeurt van de Koekamp is er in het stadspark plaats voor extra bomen en alles bij elkaar ongeveer 3000 vierkante meters extra groen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag