Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Vaccinatiegraad in Den Haag ook in rijke wijken zorgwekkend laag

De vaccinatiegraad onder kinderen tot 10 jaar in Den Haag is het laagst in Scheveningen, het meest welvarende stadsdeel. Slechts 81 procent van deze kinderen daar heeft alle prikken gehaald, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de GGD Haaglanden.

Ook in sommige andere rijke wijken is het percentage jonge kinderen dat is ingeënt tegen infectieziekten zorgwekkend laag. Dat geldt ook voor de stadsdelen Laak en Escamp, waar meer arme mensen en allochtonen wonen. Het is overal in Nederland echter een bekend gegeven dat in zulke buurten minder kinderen meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma. Maar ook in bijvoorbeeld Haagse Hout haalt maar 84 procent van de kinderen tot 10 jaar de dtp-prik. Dat is minder dan het Haagse gemiddelde (87 procent).

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag