Volledig scherm
PREMIUM
Hans Hessing met zijn zoon Stefan in de bakkerij. © wtg

Vader van de Haagsche kakker

Van Wieg Tot GrafSamen met zijn broer werkte hij 's nachts om het brood voor Den Haag te bakken. Dat deed de groen-gele bakker met toewijding en liefde. Voor zijn stad en zijn familie.

Hans Hessing (5 november 1943 - december 2017) was een welkome verrassing. Zijn moeder had niet op een tweeling gerekend, waardoor hij niet in een wiegje (die was voor zijn zusje) maar in de suikerla te slapen werd gelegd. Er was geen betere plek te bedenken voor het jongetje dat zou uitgroeien tot een bekende Haagse banketbakker. Als zoon van Bakker Hessing in de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg was Hans er al vroeg bij geweest. Vóór school maakte hij de bakplaten schoon en sorteerde hij de roomboterkoekjes. Hij hield van het werk in de bakkerij en zou er tot zijn laatste snik te vinden zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag