Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Vakantiepark, duinen en strand krijgen een schoonmaakbeurt

Vakantiepark Kijkduin en het strand in Den Haag worden op zaterdag 15 september opgeruimd door een groep vrijwilligers. Dat gebeurt in het kader van World Cleanup Day, waarbij wereldwijd zwerfafval wordt opgeruimd.

Vanaf het vakantiepark gaan de vrijwilligers samen naar de duinen en het strand om ervoor te zorgen dat die er weer piekfijn uitzien. Wielrenner Floris Gerts voert de vrijwilligersgroep aan. Langs de route staan containers waar het opgeruimde vuil ingegooid kan worden.

In totaal doen er 29 vakantieparken van Roompot mee. Het park in Kijkduin wordt getransformeerd tot hoofdkwartier in Nederland. ,,We verwachten Nederland vrij te maken van duizenden stuks zwerfafval’’, stelt manager operations Jacqueline Baaijens in een bericht.

Toekomst

Het doel van de dag is om vervuilde plekken schoon te maken en te kijken waar het meeste afval wordt gevonden. ,, Al die informatie kan in de toekomst worden gebruikt voor nieuwe initiatieven die helpen voorkomen dat Nederland opnieuw vervuild raakt’’, aldus Baaijens. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1328 stemmen