In Den Haag en omgeving kan ondanks het coronavirus nog steeds een vakantiewoning worden geboekt. ,,Mensen komen hier voor de rust.”
Volledig scherm
PREMIUM
In Den Haag en omgeving kan ondanks het coronavirus nog steeds een vakantiewoning worden geboekt. ,,Mensen komen hier voor de rust.” © ANP

Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’

Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

Quote

Iedereen die bij ons boekt, weet dat alle facilitei­ten gesloten zijn

Baptiste Outryve, Roompot Vakanties

In Zeeland sloegen ze vorige maand groot alarm. Toeristen bleven, ondanks de coronacrisis, massaal naar de toeristische gebieden op de Zeeuwse Eilanden komen. De druk op de gezondheidszorg en voorzieningen in deze provincie werd daardoor te groot. Lokale zorginstellingen hebben te weinig capaciteit om grote groepen mensen op te vangen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag