Volledig scherm
Dans en voetbal hebben volgens de organisatie van het project meer met elkaar gemeen dan dat in eerste instantie zichtbaar is. © Holland Dance

Van hoekschop tot plié: Holland Dance en ADO zetten samen educatieproject op

Het Holland Dance Festival en ADO Den Haag starten samen educatieproject 'geRAAKt!', waarmee zij dans en voetbal samenbrengen. De gezondheid en het talent van basisschoolleerlingen staan tijdens dit project centraal. 

Tijdens speciale geRAAKt-weken krijgen leerlingen uit de groepen vier tot en met acht de kans om de overeenkomsten tussen dans en voetbal te ontdekken. ,,Deze sporten hebben meer met elkaar gemeen dan dat je in eerste instantie zou denken'', aldus de organisatie. 

Spelenderwijs leren de leerlingen gedurende een week welke elementen van de twee sporten hun ontwikkeling kunnen stimuleren. ,,Bewegen en gezond leven bijvoorbeeld, maar ook samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen en jezelf presenteren.'' 

De eerste projectweek start op maandag 23 april op de Gerth van Wijkschool in Den Haag en wordt afgetrapt door profvoetballer Danny Bakker. De activiteiten vinden niet alleen plaats op school, maar ook in het theater en in het Cars Jeans Stadion. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag