Volledig scherm
Monique Meuldijk. © Privéfoto

Van wayu-burger tot bijzonder bier

Even Vragen AanBon vivants kunnen zondag smullen tijdens het foodfestival 'Aan tafel!' in de Haagse Reinkenstraat. Van 14.00 tot 22.00 uur zijn producten van dertig ondernemers te proeven. Monique Meuldijk (36), eigenaresse van kookwinkel La Mesa doet ook mee.

Quote

Het is de eerste keer dat we het evenement op touw zetten

Monique Meuldijk

Waarom wordt het festival nu gehouden?
,,Het is de eerste keer dat we het evenement op touw zetten. Onze klanten houden van lekker eten en het is het einde van het zomerseizoen. Het dient dus als afsluiter. 'Aan tafel' vinden we een toepasselijke manier. Het terrein is gratis te bezoeken. Mensen betalen wel voor het eten en drinken."

Wat voor lekkers is er te proeven?
,,Werkelijk van alles. Iedere ondernemer heeft zijn specialisme. Voorbeelden van voorgerechten zijn carpaccio, oesters, zomerse salades en bij mij kun je producten als mango-azijn en oliën uit Spanje en Italië kopen. Hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld een wagyuburger, kip op diverse wijzen bereid en Surinaamse hapjes. Toetjes zijn Italiaans ijs, Haagse Kakker of een kaasplankje van de kaasboer."

Kunnen mensen al dat lekkers wel allemaal eten?
,,De porties zijn aangepast. Het zijn kleine hapjes. Wel is het ene gerecht soms iets groter dan het andere. Dat hangt van de ondernemer af."

Wat drinken we erbij?
,,Er zijn speciaalbieren, mooie wijnen, cocktails en gin-tonic. Non-alcoholische dranken die kunnen worden genuttigd zijn bijvoorbeeld speciale koffie en thee."

Wat is er nog meer te beleven op het festival?
,,Er staat ook een jaren 80 feestje op het programma met dj Fat S. Ook wordt een workshop pasta maken gehouden en kinderen kunnen zich uitleven met diverse spellen, zoals levensgroot Mikado en een springkussen."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag