Vanuit je luie stoel naar het strand dankzij virtuele dronetour

Zweven over het Zuid-Hollandse kustpark Hollandse Duinen, van Hoek van Holland tot aan Noordwijk. Dat kan nu vanuit je luie stoel, want dronefanaat Wiebe de Jager heeft een interactieve aerial 360 fototour van het gebied gemaakt. 

Volledig scherm
Dronefotograaf Wiebe de Jager heeft met panoramafoto's een virtuele dronetour gemaakt. © Wiebe de Jager

Wiebe de Jager heeft met zijn drone het gebied dat zich vanuit Hoek van Holland een kleine 50 kilometer noordwaarts uitstrekt weten vast te leggen. De duinen bij Kijkduin, de Scheveningse haven, de Atlantikwall en zelfs de Hooglandse koeien in Lentevreugd in Wassenaar staan haarscherp op de panoramafoto's die naadloos in elkaar overlopen. 

Op de interactieve foto's zijn niet alleen duin- en bosgebieden te zien, maar ook de bloemenpracht van de bollenvelden bij Keukenhof, het groen rondom kasteel Duivenvoorde bij Voorschoten en niet te vergeten het prachtige park rondom museum Voorlinden in Wassenaar. ,,Middels deze unieke VR-tour is goed te zien hoe duinen en stad op sommige plaatsen in elkaar overlopen, zeker rondom Den Haag en Noordwijk”, vertelt De Jager. 

De dronefotograaf heeft van sommige plaatsen al kiekjes met een radius van 360 graden op grondniveau gemaakt. Dat neemt niet weg, dat De Jager nog grotere plannen heeft om de tour nog verder uit te breiden. ,,Uiteindelijk kan de tour verder aangekleed worden met bijvoorbeeld video's en informatieve hotspots. Bij een aantal locaties is dat al gebeurd. Er zijn ook tal van educatieve mogelijkheden”, vindt hij. 

Bij het maken van de opnamen, heeft De Jager zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de natuur. Zo heeft hij om de broedende vogels daar niet dwars te zitten bijvoorbeeld geen drone-opnamen gemaakt bij Lentevreugd. Ook heeft hij in Meijendel in Wassenaar nog geen opnamen gemaakt. 

De Jager maakte al eerder een soortgelijke tour van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat gebied strekt zich uit van het eiland Pampus in de Zuiderzee tot aan de Biesbosch. Hij won daarmee een Linie Award uit handen van Stichting Liniebreed Ondernemen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (30%)
  • Geen mening (10%)
1326 stemmen