Tim Akkerman op Schollenpop, ter illustratie.
Volledig scherm
Tim Akkerman op Schollenpop, ter illustratie. © NICO SCHOUTEN

Varend Corso vroeg twee ton subsidie, krijgt ‘maar’ 25.000 euro

Negentien evenementen in Den Haag krijgen dit jaar een financiële bijdrage van de gemeente. Dat is vrijdag bekend gemaakt. Het geld komt vanuit het Promotiefonds Kleinschalige Publieksevenementen.

In de lijst staan een aantal bekende, maar ook nieuwe festivals. Zo kunnen Embassies of Design in het Museumkwartier, Het Varend Corso en The Hague Surf Festival rekenen op subsidie. ‘Oude bekenden’ zijn onder meer Schollenpop, The Streets of Chuck Deely en The Hague Pride.

Volgens verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines (Economie) is er nu ‘voor ieder wat wils’. ,,Want naast de grote evenementen zijn ook de kleinere festivals geliefd onder bewoners en bezoekers.”

Varend Corso

In totaal werden er 29 aanvragen voor subsidie ingediend. Daarvan krijgen er negentien een financiële bijdrage. Het meeste geld gaat naar het Varend Corso, dat 25.000 euro krijgt. De organisatie van het Varend Corso had om een subsidiebedrag van 200.000 euro gevraagd om dit jaar voor het eerst door Den Haag te varen, aldus een ingewijde op het Haagse stadhuis. 

Daarna volgen The Streets of Chuck Deely, The Hague Pride en North Sea Regatta met een subsidiebedrag van 15.000 euro. 

Het Promotiefonds kan in 2020 400.000 euro subsidie verdelen over diverse evenementen. Het maximale bedrag per festival is 25.000 euro. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag