Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers Gina, Monica, Claire en Mitch (v.l.n.r.) achter de bijzondere bar met schubben. © Frank Jansen

Veel deining op de borden

Gouden PollepelFruits de Mer. Liefhebbers van vis en schaaldieren weten zich sinds een paar maanden vertroeteld in een nieuw Voorburgs restaurant. Kleurrijke zeeschatten op het bord; mooi, lekker, maar nooit gemakkelijk.

Volledig scherm
bewerkte oestervarianten © Lengkeek Ellen

Beoordeling

Voorgerecht: 8,5

Hoofdgerecht: 8,0

Nagerecht: 7,5

Bediening 8,5

Sfeer 8,0

Prijs-kwaliteit: 7,0

Eindscore: 7,8

Fruits de Mer is een fris ingericht smal restaurant met een aquablauwe velourse wandbank, lichte tegeltjes, bakstenen muur, de naam in neonletters en een kleine bar omlijst met houten schubben. Magnumflessen Veuve Clicquot bubbelwijn staan op standje verleiding. Wij kijken ook uit op afbeeldingen van parfumflessen waarmee je eten toch vooral niet wilt associëren.

Als verwacht zijn er de plateaus met schaaldieren, oesters, kaviaar en bouillabaisse, maar ook gerechten waar lang over is nagedacht. Dat we met Bart Splithof in de keuken te maken hebben met een kundige kok lijdt geen twijfel. De gerechten worden met lef gepresenteerd, we zien meerdere kooktechnieken en creatieve inzet van veel ingrediënten.

Lekker, mooi en soms ook ongemakkelijk omdat we niet goed weten wat we er van vinden. Prikkelend, dat zeker wel. Zo starten we met oesters; op brood gebakken en begeleid met een crème van erwten en pandan, een oester gepocheerd met gezouten en zoete karamel (vreemd, maar wel lekker) en een oester met truffelsoja, basilicumballetjes die in je mond uiteen spatten en oestercress.

We kiezen voor het driegangenmenu en maken een keuze van de kaart. Tussendoor proeven we goed brood, een zalmsalade, en een fijne amuse van groenten in aspic, een gamba en wat kerriecrème. De kundige jonge gastvrouw brengt ons frisse sauvignon blanc uit de Languedoc. Water komt in een karaf van het huis.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag