Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Veel tumult rondom gestaakt duel tussen SC Monster en Duindorp SV

Arbiter Richard van der Zee staakte afgelopen zaterdag de voetbalwedstrijd tussen SC Monster en Duindorp SV in de derde klasse B, na hevig tumult rondom een toegekende strafschop aan Monster bij een 1-1 tussenstand. Ook gaf de scheidsrechter een rode kaart aan Marco Finkelnberg vanwege protesteren.

Desondanks houden beide elftallen er rekening mee dat de resterende 17 minuten zonder de penalty en met de speler van Duindorp binnen de lijnen worden hervat. ,,De arbiter draait zijn besluiten mogelijk terug. Hij kon zich naderhand niet goed herinneren of hij al voor een eerdere overtreding van Duindorp buiten het strafschopgebied had gefloten", legt Marco Meijer, trainer van Monster, de bizarre situatie uit. ,,Voor mijn gevoel had hij dat wel. Vlak voor de overtreding van die verdediger liet hij ons een vrije trap nemen."

Finkelnberg heeft een hele andere lezing. ,,Ik ga ervan uit dat de strafschop en mijn rode kaart vervallen. Ik kwam met een speler van Monster in botsing, maar dat was geen charge. Die jongen viel wel op de grond. Van der Zee floot op appel van het thuispubliek voor een penalty." De routinier werd na protesten weggestuurd.

Penalty

Meijer: ,,Het is nu wachten op het officiële rapport van de arbiter en de reactie van de KNVB. Monster kan het slachtoffer worden van het warrige handelen van de scheidsrechter. En dat terwijl spelers van Duindorp zich misdroegen na de toegekende penalty en niet die van Monster."

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den Haag of Westland!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag