Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

'Veiligheid is op drukke
stranddag al op het randje'

Gerwin van Vulpen, raadslid voor de HSP maakt zich zorgen over de veiligheid op het strand nu de politie daar in de zomer niet meer permanent aanwezig is. 

Volgens Van Vulpen is het 'totaal absurd' dat nog geen jaar geleden de Strandnota is aangenomen door de gemeenteraad en dat er nooit is gesproken over het terug trekken van de permanente bezetting van de politie tijdens de zomermaanden. ,,Voor die strandnota hebben we destijds met alle partijen op het strand gesproken en gehoord dat het  voor wat de veiligheid in zee op drukke warme dagen op het randje is. Ik vind het ook heel vreemd dat daarover niet met alle partijen is overlegd'', zegt Van Vulpen na berichtgeving daarover in deze krant.

Nu de strandtenten worden opgebouwd voor een nieuw badseizoen wil Van Vulpen weten wie nu precies verantwoordelijk is voor wat op het strand. De politie zal alleen nog op het strand aanwezig zijn op drukke dagen als er extra toezicht nodig is. Het redden van mensen in nood in de zee wordt als politietaak helemaal geschrapt. Daarvoor worden nu zo'n 20 brandweermensen opgeleid die de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade gaan helpen bij het dichtlopen van roosters en op drukke dagen. 

Van Vulpen begrijpt dat de politie capaciteitsproblemen heeft en keuzes moet maken. ,,Maar met zoveel bezoekers van Scheveningen en Kijkduin maak ik me ook zorgen over de openbare orde. En wie gaat straks bepalen of het een mooie stranddag is? Misschien is het wel helemaal niet erg warm, maar wel druk.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag