Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Verdachte die 15-jarig meisje als prostituee aan het werk zette vrij dankzij corona

De laatste verdachte die een 15-jarig meisje uit Leidschendam liet werken als prostituee wordt vandaag vrijgelaten. Door de uitbraak van het coronavirus verwacht de rechtbank dat het nog zeker een halfjaar zal duren voor de inhoudelijke behandeling plaatsvindt. Dat is te lang om hem in de cel te houden, oordeelde ze.

Al-Akbar K. liet volgens het Openbaar Ministerie in juni vorig jaar van het meisje toen ze nog maar net vijftien was,  pikante foto’s maken, zette deze op sekssites en instrueerde de puber hoe ze als prostituee te werk moest gaan. Hij regelde klanten en bracht haar naar afspraken. De inkomsten eigende hij zich, aldus het OM, grotendeels toe. Na een week kwam aan het licht wat er gebeurde. K. werkte niet alleen. Hij zou hulp hebben gekregen van twee anderen. Zij zijn al langer vrij. 

Hoe het nu met het meisje gaat is onbekend. Het enige dat duidelijk is dat ze nadien nog eens door haar familie als vermist is opgegeven.

De aanklager wilde dat  K. nog wel vast zou blijven zitten, omdat hij de grootste rol heeft gehad bij de uitbuiting van het meisje. Bovendien meent ze dat het niet zo lang hoeft te duren voor er een zitting komt. 

De rechtbank waarschuwde K. nog wel dat zijn straf hoger kan uitvallen dan het halfjaar dat hij in voorarrest heeft gezeten. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag