Archiefbeeld ter illustratie: Tientallen bewoners van het appartementencomplex moesten met hoogwerkers uit hun huis worden gehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld ter illustratie: Tientallen bewoners van het appartementencomplex moesten met hoogwerkers uit hun huis worden gehaald. © District8

Verdachte nieuwjaarsbrand Wateringse Veld hoort strafeis: ‘Hij was alleen maar bezig met zijn eigen emotie’

Het Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar cel tegen de hoofdverdachte van de brandstichting in een parkeergarage aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag op nieuwjaarsdag, waarbij zes a zeven auto’s uitbrandden en bewoners van een appartementencomplex in blinde paniek moesten vluchten. Daarnaast zou de man een milde vorm van tbs moeten krijgen.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Avondklok van kracht in Den Haag: 'Voel me wel speciaal, zo op straat'
  Play

  Avondklok van kracht in Den Haag: 'Voel me wel speciaal, zo op straat'

 2. Persoon overleden door steekwonden in woning Roggeveenstraat
  Play

  Persoon overleden door steekwon­den in woning Roggeveen­straat

Den Haag