De juwelierszaak.
Volledig scherm
De juwelierszaak. © Google Streetview

Verdachte overval juwelier voorgeleid

Ziya B., een van de twee verdachten van de fatale roofoverval op juwelier Ruud Stratmann, wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag. Deze beslist of B. de komende 14 dagen moet blijven vastzitten.

De 19-jarige B. werd dinsdagavond in de Haagse Schilderswijk gearresteerd. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of B. al een verklaring heeft afgelegd.

Tweede verdachte
Medeverdachte Sandro G. vluchtte naar Georgië en meldde zich woensdagavond bij de Nederlandse ambassade in hoofdstad Tbilisi. Donderdag verraste hij met een bekentenis die door de Georgische staatstelevisie is uitgezonden. De Nederlandse recherche spreekt hem pas na zijn uitlevering. Het is nog niet duidelijk wanneer G. aan Nederland wordt overgedragen.

De 46-jarige Stratmann werd op 25 april in zijn zaak aan de Beeklaan in Den Haag door twee gewapende mannen overvallen. De overval werd geregistreerd door bewakingscamera's. Justitie publiceerde het portret van beide verdachten in de media om hen zo snel mogelijk te kunnen opsporen. G. heeft gezegd dat hij uit angst twee schoten heeft gelost.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag