De celdeuren van de cellen van het Pieter Baan Centrum.
Volledig scherm
De celdeuren van de cellen van het Pieter Baan Centrum. © ANP

Verdachte van moord op Hagenaar d’Angelo moet zich laten onderzoeken in Pieter Baan Centrum

De 19-jarige Rotterdammer Felisinio S., die ervan wordt verdacht dat hij eind augustus vorig jaar de 47-jarige man d’Angelo uit Den Haag heeft doodgestoken moet zich in het Pieter Baan Centrum melden voor een psychologisch onderzoek.

Nadat hem dat door de rechter te verstaan was gegeven, sputterde de vermoedelijke dader tegen dat hij al wel genoeg was onderzocht en dat er weinig aanwijzingen zouden zijn dat hij aan een ernstige stoornis zou lijden.

Maar de rechter liet zich niet vermurwen. En wees erop dat de Rotterdammer de afgelopen maanden bij minstens drie steekpartijen betrokken was geweest, waarvan dus één met dodelijke afloop.

Jammer

Wat er precies is gebeurd op die fatale vroege ochtend van 27 augustus is overigens nog steeds niet helemaal duidelijk. Zeker is slechts dat politieagenten in een woning aan de Uilebomen in Den Haag het stoffelijk overschot vonden van d’Angelo.

Kort daarop wordt de 19-jarige Rotterdammer aangehouden, evenals een 24-jarige vrouw uit Rijswijk. Zij werd echter al spoedig van rechtsvervolging ontslagen.

Peter Spaargaren, advocaat van verdachte Felisinio S., is niet blij met het vonnis: ,,Onderzoek in het Pieter Baan Centrum levert ongeveer negen maanden vertraging op in hele rechtsgang. En dat is jammer, want er zijn toch wel duidelijke aanwijzingen dat er in zijn geval sprake was van zelfverdediging. Maar het is niet anders.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag