Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Verdachten beroving pakketbezorgers op vrije voeten

Twee Hagenaren (23 en 28), die worden verdacht van berovingen van pakketbezorgers, komen na negen maanden voorarrest op vrije voeten. Ze zouden de bezorgers op straat en in portieken gedwongen hebben om de sleutel van hun bestelbusjes af te geven. Ze zouden vervolgens mobiele telefoons, tablets en televisieapparatuur meegenomen hebben.

Volgens het OM sloegen de verdachten op 19 oktober 2017 toe op de Zorgvlietstraat in Den Haag. De pakketbezorger werd van achter beetgepakt, kreeg te horen dat hij op de trap van een portiek moest gaan zitten, en zich stil moest houden. Als hij de politie zou bellen, zou hij vermoord worden, zo dreigden de overvallers.

Een maand eerder zouden beide verdachten in dezelfde straat ook een pakketbezorger beroofd hebben. Op 17 september 2017 namen ze op de Cannenburglaan in Den Haag een pakketbezorger te grazen, aldus het OM. Verder zouden ze op 14 oktober zouden ze een pakketbezorger in Apeldoorn tablets en mobiele telefoons afhandig gemaakt hebben. Beide Hagenaren ontkennen de beschuldigingen van het OM.

Hun advocaten vonden vrijdag bij de Haagse rechtbank dat de mannen na negen maanden niet langer in voorarrest gehouden konden worden. Een derde verdachte is ook al langer op vrije voeten. De officier van justitie verzette zich tegen de vrijlating van de mannen. ,,Het zijn heel ernstige feiten waarvan u wordt verdachte”, meende ook de voorzitter van de rechtbank. Omdat nog niet duidelijk is wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, komen de mannen toch vrij. Ze moeten wel borgsommen betalen van 5000 en 2500 euro.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag