Volledig scherm
Ter illustratie © anp

Verdachten negeren waarschuwingsschoten van politie op A12

De politie heeft vannacht twee waarschuwingsschoten gelost bij het staande houden van drie verdachten op de A12 bij Voorburg. De mannen negeerden de signalen van de politie en reden met hoge snelheid door. Enige tijd later konden ze op de Maanweg in Den Haag worden aangehouden.

Een medewerker van een horecagelegenheid in de Van der Hagenstraat in Zoetermeer belde rond 04:00 uur de politie vanwege agressief gedrag van één van haar gasten. Zo had hij onder andere een geldbedrag uit de handen van een medewerkster gestolen. Ook zou hij met een vuurwapen hebben gedreigd.  Daarna ging deze persoon er samen met twee anderen vandoor in een auto.

Hoge snelheid

Agenten zagen deze auto enige tijd later met hoge snelheid over de A12 rijden in de richting van Den Haag. Bij de afrit Voorburg werd de auto staande gehouden en pasten agenten een uitpraatprocedure toe. Dit houdt in dat agenten de auto van de verdachten met getrokken wapens benaderen en de inzittenden instructies geven om de auto rustig te verlaten.

Tijdens deze procedure werden er door de agenten twee waarschuwingsschoten gelost. Toch gaven de verdachten geen gehoor aan deze waarschuwing en gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Maanweg werd de auto voor de tweede keer staande gehouden, en werd de uitpraatprocedure weer toegepast. Deze keer werden de drie inzittenden – een 32-jarige man uit Leidschendam, en twee Hagenaren van 28 en 26-jaar – wel aangehouden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen in de auto.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag