Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Verdachten van ontvoeringspoging in Den Haag blijven vastzitten

De rechtbank laat twee verdachten van een ontvoeringspoging op de Rijswijkse Landingslaan in Den Haag op 16 februari dit jaar voorlopig niet vrij uit voorarrest. Omstanders zagen hoe enkele mannen die dag probeerden een 36-jarige Hagenaar in een bestelbusje te sleuren. 

Het slachtoffer werd geslagen, geschopt en liep een flinke hoofdwond op. Tijdens de worsteling verloor hij een deel van zijn kleding, maar door te schreeuwen en zich te verzetten tegen de mannen wist hij toch te ontkomen. Voor deze ontvoeringspoging werden enkele dagen later drie mannen aangehouden. Ze zitten nog steeds vast.

Het trio wordt ook verdacht van een poging tot afpersing in een woning aan de Hengelolaan in Den Haag. Ze zouden er, samen met een vierde verdachte, een man hebben opgezocht en twintigduizend euro van hem hebben geëist. Ze reden uren door Den Haag in de auto van de man. Volgens de politie was dit een poging om het slachtoffer alsnog het geld te laten betalen. Pas enkele uren later werd de Hagenaar uit de auto gezet. De mannen namen zijn auto mee. 

Valse aangifte

De advocaten van twee verdachten, Nana V. (28) en Ethel S. (23), vroegen de Haagse rechtbank woensdag tevergeefs om hun vrijlating. De bewoner van de Hengelolaan had volgens de advocaat van Nana V. een valse aangifte tegen zijn cliënt ingediend. De verdachte ontkende ook betrokken te zijn geweest bij de ontvoeringspoging op de Rijswijkse Landingslaan. ,,Ik weet daar helemaal niets van.” 

De Haagse rechtbank vond de verdenkingen tegen de verdachten te serieus om ze te laten gaan. De zaak wordt binnen drie maanden opnieuw behandeld. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag