Volledig scherm
© AD

Verkeersbord in het Haags krijgt lachers op de hand

Een verkeersbord bij de Noordwal in Den Haag zorgt voor flink wat hilariteit bij omwonenden. De tekst op het bord is namelijk in het plat Haags. 

'Op duh hoâgtuh blèven hoe jèh mot fiesen oveâh duh Noâhdwal? Download onze app: 'Noordwal', staat er op het bord geschreven. Er wordt verwezen naar een app die omwonenden op de hoogte moet houden van de ontwikkelingen van de werkzaamheden op de Noordwal.

De Noordwal en Veenkade zijn op dit moment werkzaamheden aan de kade gaande. De Noordwal wordt heringericht. In plaats van het huidige fietspad voor beide richtingen worden er twee aparte routes aangelegd. Aan de kant van de kade wordt het fietspad iets verhoogd ten opzichte van de rijweg en aan de gevelzijde komt er een fietsstrook zonder dat beschermende niveauverschil. 

Het is niet de eerste keer dat er in Den Haag bijzondere borden verschijnen. Twee jaar geleden werden er borden geplaatst bij het De Savornin Lohmanplein waarop een vermelding van de omfietstijd en het extra calorieverbruik werd vermeld

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (23%)
  • Neutraal (5%)
3218 stemmen