Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP

Verkeerssituatie aan Savornin Lohmanplein wordt teruggedraaid

Het de Savornin Lohmanplein wordt weer een tweerichtingsweg. Dat heeft het stadsbestuur vandaag besloten. 

De verkeerssituatie werd onlangs aangepast van twee- naar eenrichtingsverkeer. Daarnaast moesten er twintig parkeerplekken verdwijnen om een uitstaphalte voor buschauffeurs  van buslijn 23 te realiseren. Door de nieuwe verkeerssituatie wordt de doorstroming van het verkeer geblokkeerd. Om het probleem, dat voornamelijk de ondernemers treft, op te lossen, wordt de situatie weer teruggedraaid. 

Enkele dagen voordat de nieuwe halte er kwam, zijn de ondernemers op de hoogte gesteld. Hierbij werd duidelijk gemaakt dat het om een tijdelijke situatie zou gaan. Maar ondernemer Kevin Simons van Waaijenberg Mobiliteit kreeg later te horen dat het toch permanent zou zijn. „Mijn bezoekers hebben niet alleen minder plek om te parkeren, maar het kost mij gemiddeld twintig minuten extra per proefrit, vanwege het omrijden over de drukke Laan van Meerdervoort. Ook voor Irene Linders van Europcar was dit geen werkbare situatie en dat gold ook voor het tankstation ernaast. Daar kun je een bonnetje kopen voor de Carwash, maar dan moest je weer helemaal omrijden.”

,,Gelukkig komt aan deze situatie voor de ondernemers en zeker ook voor een heleboel mensen uit de Vogelwijk een einde”, zegt gemeenteraadslid Jelle Meinesz, die schriftelijke vragen  aan het stadsbestuur had gesteld over de situatie. ,,Ik ben blij dat de gemeente de klachten serieus neemt en er ook naar handelt.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag