Volledig scherm
© pro shots

Verloren zoon Lex Immers geeft ADO een boost

Met de komst van Lex Immers, een dag later gevolgd door Donny Gorter, krijgt het nieuwe ADO Den Haag langzaam maar zeker een beetje smoel.

Thuiskomen in Den Haag en twee dagen later meteen al een wedstrijdje spelen om de hoek, in Scheveningen. Lex Immers had zijn terugkeer bij ADO niet veel beter kunnen plannen. Net als de gisteren voor drie jaar vastgelegde Donny Gorter, maakt de Hagenaar vanavond op Houtrust (19.30 uur) zijn rentree in het groen-geel. Trainer Alfons Groenendijk is van plan om zijn beide aanwinsten een half uur in actie te laten komen.

In Scheveningen zullen alle ogen zijn gericht op de man die door iedereen bij ADO als een verloren zoon in de armen is gesloten. Immers heeft met zijn ingeloste belofte nu al veel teweeg gebracht in Den Haag, waar de supporters door alle financiële perikelen lang moesten wachten op een aanwinst met een grote naam. Met de terugkeer van het ADO-boegbeeld -net zo gek van de club als zijzelf- werden ze op hun wenken bediend.

Volledig scherm
© ANP
Quote

Na alles wat er de laatste tijd naar buiten is gekomen, hadden we ook wel weer een beetje positief nieuws nodig

Alfons Groenendijk

Positief nieuws
,,Dit geeft wel een boost'', zegt Groenendijk. ,,Na alles wat er de laatste tijd naar buiten is gekomen, hadden we ook wel weer een beetje positief nieuws nodig. Immers is heel belangrijk voor ons. Maar ook Gorter is een gewaardeerde speler, die we goed kunnen gebruiken.''

Immers krijgt in Den Haag het shirt met rugnummer 10, dat na het vertrek van Mathias Gehrt vorig seizoen door niemand meer werd gedragen. Het is een nummer dat past bij zijn status én zijn positie op het veld. Immers is gehaald als aanvallende middenvelder, al zal hij ook weleens verhuizen naar de rechterkant als ADO met de punt naar achteren speelt.

Groenendijk rekent erop dat Immers zowel binnen als buiten het veld van grote waarde zal zijn. ,,Hij heeft na zijn periode bij ADO een mooie carrière gehad. Je merkt aan alles dat hij door de jaren heen gegroeid is. Lex kan met zijn ervaring ook een belangrijke rol spelen in de kleedkamer. Hij is in alle opzichten een versterking voor ons.''

Volledig scherm
© Angelo Blankespoor
Quote

Heel veel mensen denken 'die doet het wel eventjes', maar ik kan het niet alleen

Lex Immers

Nuchter
Immers blijft nuchter onder de hooggespannen verwachtingen. ,,Heel veel mensen denken 'die doet het wel eventjes', maar ik kan het niet alleen'', zei hij bij zijn presentatie. ,,Een speler als Lionel Messi zou een ploeg in zijn uppie kunnen dragen. Ik denk dat het vooral zaak is dat ik ervaring in de ploeg ga brengen. Ik wil ADO terugbrengen naar een podium waar ik heb gestaan in de jaren dat ik hier heb gespeeld.''

Met welke ploeg Immers het straks moet doen, staat nog altijd niet vast. ADO zoekt nog volop naar versterkingen. Groenendijk zag deze zomer veertien spelers vertrekken en heeft er het liefst voor elke linie twee spelers bij. Voor de positie links voorin is Melvyn Lorenzen een optie. De 22-jarige Duitse-Oegandese aanvaller traint niet meer mee bij ADO omdat hij zijn proefperiode niet wilde verlengen. Maar wat Groendijk betreft is zijn komst nog niet van de baan.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag