Volledig scherm
Vera (14) meldde zich vanmiddag zelf bij de politie.

Vermist meisje Vera meldt zich bij politie

UpdateWat de toedracht van haar verdwijning is, is vanavond nog onduidelijk. Maar ze is terug, het 14-jarige meisje Vera uit Groesbeek. Ze verdween gisteren toen ze van huis naar een vriendin ging om daar te logeren. Rond 4 uur vanmiddag werd bekend dat ze zich zelf had gemeld op een politiebureau in Den Haag.

Wel is duidelijk dat de politie een grote zoektocht startte naar Vera. Ook hield de politie vanochtend rond 08.30 uur op diverse plekken in Den Haag twee mannen uit Den Haag (21 en 23) en een vrouw uit Breda (19) aan in de zaak. Rond het middaguur gaf de politie een Amber Alert voor haar uit. het onderzoek en getuigenverklaringen hadden donderdagnacht al naar Den Haag geleid, aldus een zegsvrouw van de politie Gelderland-Zuid.

Weinig duidelijk
Wat er tussen donderdagavond en vrijdagmiddag met Vera is gebeurd, kon ze nog niet zeggen. Wat de rol van de verdachten, hun onderlinge relatie en die met Vera is, is eveneens nog niet duidelijk. Waar het vriendinnetje woont, wil de politiewoordvoerster 'uit privacyoogpunt' niet zeggen.
 
Volgens deze zegsvrouw werd er vanavond rond zeven uur nog met haar op het bureau in Den Haag gesproken over de toedracht. Wat daar is gezegd, is nog niet naar buiten gebracht. Over haar toestand kan ze ook nog niets zeggen.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Dit betekent dat zij langer blijven vastzitten voor verhoor. Eerder zei de politie dat de drie worden verdacht van 'onttrekking aan het ouderlijk gezag'.

Huiszoekingen
Ook zijn op meerdere plaatsen in de regio Den Haag huiszoekingen geweest. Het gaat in ieder geval om twee appartementencomplexen in Den Haag, waarvan alle flats afzonderlijk zijn doorzocht. Of daar de woningen van de verdachten bij zijn, wilde de zegsvrouw niet zeggen.

De politie koos er gisteren nog voor geen publiciteit te zoeken 'in verband met de veiligheid van het meisje'. Wel werd er direct een 'groot onderzoek' ingesteld in Groesbeek. Gedurende de nacht werd dat onderzoek uitgebreid in de richting van Den Haag.

Amber alert
Hoe laat er precies is besloten een Amber Alert uit te doen gaan, kon een woordvoerster niet zeggen. Wel dat 'we steeds die afweging hebben gemaakt aan de hand van de ontwikkelingen in het onderzoek'.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag