Volledig scherm
© Marco De Swart

'Vermiste' PVV-kandidaat duikt weer op

PVV-kandidaat Shaief Aziem, die onbereikbaar was voor de partij, meldde zich gisteravond plotseling: ,,Jammer dit circus. Privé-omstandigheden'', twitterde Shaief over de mediaberichten dat hij niet langer op de Haagse kieslijst staat.

De man zou deel hebben uitgemaakt van een opleidingsklasje van de PVV. Daarin zei hij afstand te hebben gedaan van zijn islamitische geloof en op mannen te vallen. Zijn familie en zijn ex-geloofsgenoten zouden hem om die reden in de ban hebben gedaan.  Fractievoorzitter en PVV-Kamerlid Karen Gerbrands geloofde zijn verhaal en plaatste hem op plaats negen voor de raadsverkiezingen van 21 maart. Sindsdien was hij volgens partijgenoten onvindbaar.

Volgens Shaief was hij wegens privéomstandigheden onbereikbaar. En: ,,Geen weken, maar 8 dagen'', aldus Shaief op Twitter.

Bij de PVV werd gevreesd dat het om een mol gaat, maar ook dat is volgens Shaief niet waar. ,,Geen infiltrant'', stelde hij op het sociale medium.

Conceptlijst

Op de foto van de lokale kandidaten die partijleider Geert Wilders vandaag rondstuurde, staat Shaief niet. Behalve Wilders staan er tien PVV’ers op de foto, inclusief lijstduwer Henk Bres en Statenlid Bart Privé. Privé stond nog niet op de conceptlijst van vorige week.

Volgens een ingewijde zijn er meer kandidaten opgestapt. Lijsttrekker Gerbrands reageert niet op vragen daarover.

Afgelopen zaterdag vertelde Gerbrands in deze krant nog hoe lastig het is om PVV-kandidaten te vinden: ,,Een aantal is afgehaakt. Het wordt gewoon niet geaccepteerd als je PVV’er bent.'' Toen telde de conceptlijst nog dertien namen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag