Volledig scherm
Mustafa Okcuoglu in het stadhuis, kort na zijn vertrek in 2013 uit de PvdA-fractie. © archieffoto AD/Frank Jansen

Versplintering Haagse raad zet door: vijftiende fractie

Er komt weer een fractie bij in de gemeenteraad van Den Haag. Mustafa Okcuoglu stapt uit GroenLinks en gaat zelfstandig verder. Reden is een ruzie met zijn enige fractiegenoot, Inge Vianen. Dat heeft hij vandaag laten weten. Met Okcuoglu erbij telt de Haagse raad vijftien partijen. In totaal zijn er 45 zetels.

Okcuoglu zegt dat hij alleen maar weerstand van Vianen voelt. Hij noemt haar houding ,,onverzoenlijk en niet op samenwerking gericht''. Voor Okcuoglu is het de tweede breuk. In juli vorig jaar stapte hij uit de PvdA omdat die partij de bouw van een omstreden cultuurpaleis steunde. Hij ging solo verder en sloot zich enkele maanden later aan bij GroenLinks.

Op de website van de Haagse GroenLinks-fractie is inmiddels een (vooralsnog) summiere reactie geplaatst. De fractie en het bestuur van de partij schrijven onaangenaam verrast te zijn en de stap van Okcuoglu te betreuren.

Zondag 28 december komt de partij bij elkaar en praat dan over 'de consequenties voor de fractie en de medewerkers'. Ook wordt bekeken of 'er ruimte is voor een mogelijke oplossing'.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag