In de voertuigen van Randstadrail tussen Den Haag en Rotterdam is het vaak druk. Maar volgens vervoersbedrijven hoeven reizigers zich (nog) geen zorgen te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
In de voertuigen van Randstadrail tussen Den Haag en Rotterdam is het vaak druk. Maar volgens vervoersbedrijven hoeven reizigers zich (nog) geen zorgen te maken. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Vervoerders nemen ondanks corona geen extra maatregelen: ‘Reizen met het ov is nog steeds veilig’

virusIn het buitenland zijn de afgelopen dagen al beelden opgedoken van ov-medewerkers in witte pakken met mondkapjes op die metrovoertuigen schoonspuiten. Vervoersbedrijven in Nederland nemen voorlopig echter geen specifieke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers hebben gisteren wel het advies gekregen om bijvoorbeeld hun handen regelmatig te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken.

Volgens voorzitter Pedro Peters van branchevereniging OV-NL, die namens de ov-sector in Nederland het woord voert hierover, krijgen vervoerders wel steeds meer vragen van reizigers over de veiligheid in ov-voertuigen en op stations sinds het bekend worden van de eerste besmetting in Nederland. ,,Er is geen sprake van paniek, maar mensen willen wel meer informatie.’’ Datzelfde geldt voor de tienduizenden medewerkers van de vervoerders.

  1. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
    PREMIUM

    Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

    Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag