Volledig scherm
In de Haagse wijk Bouwlust/Vrederust, op de hoek van de Bouwlustlaan en de Wezelrade, realiseert Vestia een appartementengebouw met 42 sociale huurwoningen en een parkeerterrein. © Vestia

Vestia bouwt zelf aardgasvrije sociale huurwoningen in Bouwlust-Vrederust

In de Haagse wijk Bouwlust-Vrederust, op de hoek van de Bouwlustlaan en de Wezelrade, is woningcorporatie Vestia vandaag de bouw van een nieuw appartementencomplex begonnen. De 42 woningen worden aangesloten op het stadsverwarmingsnet en zijn straks volledig aardgasvrij.

Het appartementengebouw herbergt straks 41 driekamerwoningen en één tweekamerwoning. Volgens Vestia is er bij de bouw veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden er duurzame materialen verwerkt en voldoen de woningen aan ‘alle wensen en eisen op het gebied van energiezuinigheid.’ ,,Dit is de eerste nieuwbouw die Vestia na lange tijd op eigen kracht realiseert”, zegt Arjan Schakenbos van Vestia. ,,Ik ben verheugd dat we hier een complex met alleen maar sociale huurwoningen gaan neerzetten.

Alle appartementen zijn na oplevering beschikbaar voor huurders met een laag en laag-midden inkomen. De huurprijs blijft daarmee onder de 720 euro. Vestia verwacht in de tweede helft van 2020 de sleutels aan de toekomstige huurders te kunnen overdragen.

Ambitie

Bouwlust-Vrederust moet in Den Haag de eerste wijk zijn die volledig van het aardgas af is. De miljoenensubsidie die het rijk heeft uitgekeerd aan de gemeente Den Haag, moet bijdragen die ambitie te halen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag