Video’s geprojecteerd op historische gebouwen in Den Haag

VideoHet Kurhaus en de Ridderzaal in Den Haag zijn vanaf 8 november niet alleen van binnen adembenemend, maar ook van buiten. Vijftien avonden lang worden er video’s op de gebouwen geprojecteerd.

Op het Kurhaus in Scheveningen komt een interactieve piano-installatie. Zolang er op de piano wordt gespeeld, zijn er op het eeuwenoude hotel lichtcomposities en animaties te zien die meelopen met de muziek. Gastpianisten bespelen het instrument, maar ook topmuzikanten in spe mogen achter de vleugel kruipen.

Op de historische Ridderzaal wordt een video getoond over de geschiedenis van de Nederlandse democratie.

Spotlights

,,We zetten de spotlights op het Kurhaus en de Ridderzaal’’, aldus wethouder Richard de Mos. Dat gebeurt vijftien avonden lang tussen 8 november en 8 december in het kader van Feest aan Zee.

Het is overigens niet het enige evenement in de wintermaanden dat ervoor zorgt dat de stad ’s avonds magisch wordt. Zo vindt Tink weer plaats in de Haagse binnenstad waarbij de winkeletalages in het teken van licht staan, is er op 1 december voor het eerst in Nederland een vliegshow met vuurwerk in Scheveningen en wordt Madurodam van 27 tot en met 30 december een winterwonderland met ook een lichtshow. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Artist impression van hoe het er over een maand uit komt te zien. © Mr. Beam Trailer The Hague HighLights
Volledig scherm
Artist impression van hoe het er over een maand uit komt te zien. © Mr. Beam Trailer The Hague HighLights

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag