Volledig scherm
© anp

Vidomes versoepelt kwijtscheldregeling

Woningcorporatie Vidomes heeft een regeling uit 2013, waardoor huurders kwijtschelding kunnen aanvragen bij een huurverhoging, dit jaar uitgebreid. Hierdoor kunnen meer mensen voor kwijtschelding in aanmerking komen.

Voor 1 mei stuurt Vidomes de jaarlijkse brief over de huuraanpassing per 1 juli naar haar huurders. Volgens Vidomes draagt 'de kwijtschelding bij aan de ambitie om de komende jaren nadrukkelijk in te zetten op betaalbaarheid. We kijken dan ook goed wie echt een huurmatiging nodig heeft.'

Voor huurders met een laag inkomen die nu al een hoge huur betalen én die aan de voorwaarden voldoen, scheldt Vidomes de nieuwe huurverhoging kwijt. Die kwijtschelding moeten huurders wel zelf aanvragen. Jaarlijks wordt bij ongeveer 50 huurders van Vidomes de huurverhoging niet doorgevoerd.

Niet melden
Vidomes vermoedt dat er meer huurders zijn die hiervoor in aanmerking komen, alleen melden zij zich niet.

Kwijtschelding voor huurders die meer dan 635 euro aan huur betalen is mogelijk, als het inkomen van één persoon lager is dan 17.000 euro op jaarbasis. Bij twee personen moet het jaarlijkse inkomen lager zijn dan 26.000 euro, bij drie of vier personen lager dan 26.600 euro en bij vijf of meer personen lager dan 36.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Den Haag