Volledig scherm
De Vlierboomstraat in Den Haag. © Smith Communicatie

Vier Haagse winkelgebieden strijden om titel 'Schoonste Winkelgebied 2017'

Vier Haagse winkelgebieden zijn in de race om de titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017' te bemachtigen. Het gaat om Winkelhof Waldeck, de Van Hoytemastraat, de Fahrenheitstraat-Thomsonlaan en de Vlierboomstraat. 

De vier Haagse genomineerde gebieden strijden met zes andere winkelgebieden uit Nederland om de titel. Uitzonderlijk, omdat nooit eerder meer dan twee winkelgebieden uit één gemeente in de top tien eindigden. 

De vier Haagse kanshebbers danken hun nominaties vooral aan het feit dat bezoekers het prettige winkelgebieden vinden om te verblijven. Ook het decoratieve groen, de veiligheid, de schoonmaakfrequentie en de architectuur werken in het voordeel. 

Maandag 20 november wordt het schoonste winkelgebied gekozen tijdens Het Rendement van Schoon, een landelijk zwerfafvalcongres. Stichting Nederland Schoon zal de winnaar vervolgens huldigen. Deze stichting organiseert de verkiezing dit jaar voor de vijfde keer, om ondernemers, beheerders en gemeenten meer te betrekken bij het beheer van het winkelgebied en de openbare ruimte. 

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag