Volledig scherm
De Vlierboomstraat in Den Haag. © Smith Communicatie

Vier Haagse winkelgebieden strijden om titel 'Schoonste Winkelgebied 2017'

Vier Haagse winkelgebieden zijn in de race om de titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017' te bemachtigen. Het gaat om Winkelhof Waldeck, de Van Hoytemastraat, de Fahrenheitstraat-Thomsonlaan en de Vlierboomstraat. 

De vier Haagse genomineerde gebieden strijden met zes andere winkelgebieden uit Nederland om de titel. Uitzonderlijk, omdat nooit eerder meer dan twee winkelgebieden uit één gemeente in de top tien eindigden. 

De vier Haagse kanshebbers danken hun nominaties vooral aan het feit dat bezoekers het prettige winkelgebieden vinden om te verblijven. Ook het decoratieve groen, de veiligheid, de schoonmaakfrequentie en de architectuur werken in het voordeel. 

Maandag 20 november wordt het schoonste winkelgebied gekozen tijdens Het Rendement van Schoon, een landelijk zwerfafvalcongres. Stichting Nederland Schoon zal de winnaar vervolgens huldigen. Deze stichting organiseert de verkiezing dit jaar voor de vijfde keer, om ondernemers, beheerders en gemeenten meer te betrekken bij het beheer van het winkelgebied en de openbare ruimte. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag