Een van de mannen die geld pinde met zijn telefoon.
Volledig scherm
Een van de mannen die geld pinde met zijn telefoon. © Politie.nl

Vier mannen dwingen jongen (16) om zijn bankapp te openen en plunderen zijn rekening

Een 16-jarige jongen is door vier mannen onder dreiging van een mes bestolen. Het voorval vond plaats op 20 augustus vorig jaar in Voorburg, de politie vroeg vanavond in opsporingsprogramma Team West aandacht voor de zaak.

De tiener fietste op dinsdag 20 augustus rond 00.50 uur in de richting van het station in Voorburg toen ter hoogte van park Sonnenburg een man in zijn richting kwam lopen. De jongen werd vermoedelijk met een mes door hem bedreigd, waarna de man in een witte auto stapte. Het voertuig bleef een tijd naast de jongen rijden.

Ter hoogte van de parkeerplaatsen stopte de auto en stapten er vier mannen uit. Het slachtoffer werd gedwongen om zijn mobiele bankapp te openen op zijn telefoon en deze aan de daders te geven. Een van hen hield vervolgens zijn telefoon tegen die van de jongen, waarna het viertal weer in de auto vertrok.

Rekening

In eerste instantie lijkt het alsof er niets met zijn rekening is gedaan, maar later op de dag ontdekt de jongen dat zijn bankrekening toch is geplunderd. 

In Team West is vanavond aandacht gevraagd voor de zaak. De politie toont beelden van een van de mannen die geld opneemt met zijn telefoon. Mensen die meer informatie hebben worden opgeroepen contact op te nemen met de politie. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag