Volledig scherm
Vanuit de politiehelikopter is goed te zien hoe druk het op de weg is © PolitieHelikopter

Vier personen aangehouden bij protest en tientallen boeren willen blijven slapen op Malieveld

Het centrum van Den Haag werd vandaag afgesloten door het leger met vrachtwagens en roadblocks om de duizenden boeren die demonstreren tegen de stikstofregels uit de binnenstad te weren. Het openbaar vervoer werd platgelegd, bijna niemand kon de binnenstad nog in of uit. Inmiddels zijn de eerste boeren alweer op weg naar huis. Volg de ontwikkelingen in ons liveblog. 

-Boeren zijn vandaag zo massaal vanuit heel Nederland naar Den Haag afgereisd, dat grote delen van de binnenstad werden platgelegd. Snelwegen naar de stad werden afgesloten of stonden vol met files en het openbaar vervoer in het centrum lag stil. Niemand mocht het centrum meer in. 

Volledig scherm
Trekkers reden, ondanks blokkades, de Haagse binnenstad binnen. © Dennis Lansbergen

-Demonstrerende boeren hielden zich tijdens de demonstratie niet aan de afspraken. Honderden boeren trokken richting de binnenstad, blokkeerden tramlijnen en gooiden met vuurwerk. Ook doken in het centrum (voorbij barricades) toch tractoren op, zoals bij Paleis Noordeinde en in de Grote Marktstraat. 

- Inmiddels vertrekken de eerste boeren weer huiswaarts. Dit zal voor een zware avondspits zorgen. Burgemeester Remkes roept de boeren op om de veiligheid van het publiek in het oog te houden. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag