De politie kon de vier tieners een kwartier na de melding van een ooggetuige die zag hoe ze een slot forceerden, in de kraag vatten.
Volledig scherm
De politie kon de vier tieners een kwartier na de melding van een ooggetuige die zag hoe ze een slot forceerden, in de kraag vatten. © Hollandse Hoogte / ANP

Vier tieners aangehouden na scooterdiefstal

Dankzij een melding van een oplettende ooggetuige kon de politie vannacht een 15-jarig meisje, twee 16-jarige jongens en een jongen van 19 jaar aanhouden. De vier jongeren worden ervan verdacht een scooter aan de Haagweide in Den Haag gestolen te hebben. 

  1. Klein Zandvoort op het veen: Laak krijgt bij opknapbeurt circuit cadeau voor rc-auto's
    Play
    video

    Klein Zandvoort op het veen: Laak krijgt bij opknap­beurt circuit cadeau voor rc-auto's

    Maar wat zouden jullie zélf nu willen, als je geld had om je straat mooier en gezelliger te maken? ‘Een racecircuit voor op afstand bestuurbare auto's’, was het meest verrassende antwoord op deze vraag van de gemeente Den Haag aan inwoners van Laak. Hier zijn voor de echte auto's 200 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, nadat eerst de riolering was vervangen. Nadat uit een speciaal subsidiepotje ‘volwassen’ bewonerswensen als meer groen werden betaald, stak precies genoeg geld over om voor de kleintjes een spectaculaire sintelbaan aan te leggen. Verkeerswethouder Robert van Asten (rechts) hoopt maar dat het laakbare rijgedrag tot het circuit beperkt blijft, werk aan het tegengaan van verkeersongelukken heeft de gemeente al genoeg.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag