Volledig scherm
Voorbijgangers kijken zo het oude V&D-pand in. © Jacques Zorgman

Vier winkels in oude pand V&D in Den Haag

De handtekeningen moeten nog worden gezet - en tot dat rond is, blijft het een vraagteken door wie -, maar V&D staat binnenkort niet meer leeg. Er zijn vier partijen gevonden, die het volledige pand aan de Grote Marktstraat gaan vullen.

Dat bevestigt mede-eigenaar Bouwfonds Investment Management aan deze krant. Wél al zeker is de komst van Decathlon. Die keten heeft dat zelf gemeld. Verder keert La Place terug, aldus Lisette van der Ham van Bouwfonds. De andere twee partijen worden over twee tot drie weken bekendgemaakt. ,,Dat doen we als de handtekeningen zijn gezet. We zijn volop bezig met alle contracten.''

De komende weken is het voor de Hagenaar voor een deel nog gissen wat hij terugkrijgt voor V&D. Waarschijnlijk is de derde partij het luxe Canadese warenhuis Hudson's Bay. Den Haag is een van de twintig steden in Nederland, waar het bedrijf een vestiging wil openen.

Het V&D-pand aan de Grote Marktstraat is voor de helft in eigendom van Bouwfonds en voor de andere helft van IEF Capital. In opdracht van de eigenaren wordt het object op dit moment vast aangepakt. Het gaat om sloopwerkzaamheden en 'opbouwwerkzaamheden voor de nieuwe unit's', meldt de Bouwfonds-voorlichter.

Gevel
Bouwvakkers hebben inmiddels een flink stuk uit de gevel gehakt. Het ontwerp voor de nieuwe gevel is nog niet rond. ,,Een dezer dagen wordt dat definitief.''

Sportwinkelketen Decathlon meldde eerder naar verwachting aan het eind van dit jaar in de kelder van het V&D-pand te trekken. Of die planning wordt gehaald, kan Bouwfonds niet bevestigen.

Alle vier de winkelunits die de bouwer op dit moment creëert, krijgen een eigen entree aan de Grote Marktstraat. De nieuwe gevel wordt aan het einde van dit jaar opgeleverd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag