Volledig scherm
Zestien bomen uit Park ’t Loo in Voorburg hebben via de ‘bomenmarktplaats’ een nieuwe standplaats gevonden. archieffoto

Vierpolders adopteert bomen uit Park ’t Loo

Zestien bomen uit het Voorburgse Park ’t Loo krijgen een nieuw leven in Vierpolders, een dorp dat deel uitmaakt van Brielle. De bomen moeten in Voorburg verdwijnen vanwege de herinrichting van het park en hebben hun nieuwe standplaats gevonden via de ‘bomenmarktplaats’ van de bomenmakelaar.nl.

Ze worden vandaag uit Park ’t Loo gehaald en met kluit en al op een vrachtwagen geladen naar hun nieuwe standplaats. ,,Als groene, duurzame gemeente willen we bijdragen aan het behouden van gezonde bomen’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Leidschendam-Voorburg. ,,Daarom hebben we de bomen op de speciale marktplaats voor bomen gezet.’’ Het gaat om exemplaren van de Chinese vleugelnoot, pruimbladige meidoorn, zwarte es, Japanse notenboom en Noorse esdoorn.

Leidschendam-Voorburg krijgt geen vergoeding voor de bomen, maar hoeft ook niet te betalen voor het vervoer naar Vierpolders op Voorne-Putten.

Water

Park ’t Loo gaat voor een groot deel uit water bestaan om op die manier de waterverbindingen, de kwaliteit van het water en de waterberging te verbeteren. Maar ondanks dat worden in andere delen van hetzelfde park zo’n 200 bomen herplant of bijgeplant. De werkzaamheden in het park zijn al in volle gang en zullen naar verwachting tot in mei gaan duren. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag