Volledig scherm
© ANP XTRA

Vijf jaar cel voor taxi-overvallen Den Haag en Rotterdam

De Haagse rechtbank veroordeelt Kenley W. (21) uit Zoetermeer tot vijf jaar cel vanwege twee overvallen op taxichauffeurs in Den Haag en Rotterdam en een beroving van een maaltijdbezorger in Den Haag. Zijn medeverdachten Rahim M. (19) en Lexiemar M. (20) zijn alleen veroordeeld voor de overval op de taxichauffeur in Den Haag, tot twee jaar cel.

Ze werden ook verdacht van de overval op de maaltijdbezorger, maar dat is volgens de rechtbank niet bewezen. Het OM had tegen beide verdachten vier jaar cel geëist. De celstraf van vijf jaar van de rechtbank voor Kenley W. is wel overeenkomstig de strafeis van het OM.

De vrienden waren op 7 september vorig jaar in de woning van Rashim M. in de wijk Bezuidenhout aan het 'chillen', toen het plan ontstond om een overval te plegen. Ze bestelden een taxi, stapten in, bedreigden de chauffeur met een nepvuurwapen, en hielden hem vast. De buit bestond uit geld, passen en een mobieltje. Een paar uur later diezelfde nacht werd een maaltijdbezorger beroofd. 

Volgens de rechtbank staat alleen vast dat W. erbij betrokken was. De drie verdachten werden in december en januari aangehouden na een uitgebreid onderzoek naar telecomgegevens.

De Haagse rechtbank leidt uit die data af dat Kenley W. ook verantwoordelijk was voor de overval op een taxichauffeur in Rotterdam een week na de beroving van de taxichauffeur in Den Haag.

Tijdens de zitting twee weken geleden zei Rahim M. dat hij niets wist van het plan om de taxichauffeur in Den Haag te beroven. Maar de rechtbank houdt hem toch volledig verantwoordelijk, bleek vandaag. ,,Er was sprake van nauwe en bewuste samenwerking”, zei de rechter vrijdag tegen M. ,,We hebben nog rekening gehouden met uw jonge leeftijd.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag