Vijfduizend jaar geleden werd Ötzi doodgeschoten, nu ligt hij in het Museon

Ötzi, wie kent hem niet? De met afstand beroemdste ijsmummie ter wereld is de hoofdpersoon in een tentoonstelling die in het weekeinde in het Museon is gearriveerd.

Volledig scherm
Ötzi de ijsman in het Museon © Fred Leeflang

Eerst even om al te hoge verwachtingen te temperen: het is uiteraard niet de ‘echte’ Ötzi die tot aan september volgend jaar vermoedelijk drommen nieuwsgierige kinderen en hun ouders naar het Museon zal gaan lokken.

Willemijn Meinders, archeoloog van huis uit en programmamanager van het meest educatieve museum van Nederland, moet al lachen bij alleen al het idee. Want met een meer dan 5000 jaar oude ijsmummie ga je niet de wereld rondreizen. De ‘oude baas’ zou van ellende onmiddellijk uit elkaar vallen.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag