Volledig scherm
Archeologisch onderzoek bij de Rotterdamsebaan. © Gratis

Virtueel museum Rotterdamsebaan publieksfavoriet bij archeologische verkiezing

Het virtueel museum Rotterdamsebaan aan de Binckhorstlaan is de leukste archeologische locatie van de omgeving Leidschendam-Voorburg.

Dat heeft Stichting Zuid-Hollandse Archeologie en Aardkunde Voor het Publiek (ZHAAP) gisteren bekendgemaakt. De stichting schreef een verkiezing uit waarin mensen op hun favoriete archeologische locaties kon stemmen. Bijna honderd mensen brachten hun stem uit.

In totaal deden 35 locaties mee aan de verkiezing. Ook Solleveld en de zandmotor, het Binnenhof en het Romeinse landschap in Voorburg hebben het tot de top tien geschopt.

Museum

In 2014 werd er gestart met het archeologisch onderzoek op de plek waar de Rotterdamsebaan moet komen. 100.000 voorwerpen zijn tijdens de opgravingen gevonden, waaronder een zilverschat en honderden Romeinse dakpannen.

In het Trefpunt in de Binckhorst, het informatiecentrum over het project Rotterdamsebaan, is op een computer een virtueel archeologisch museum ingericht. Hierin zijn foto's en filmpjes, 3D-modellen van vondsten en verborgen spellen te vinden.

Stichting ZHAAP maakt zich sterk voor het creëren van meer kennis en besef over de omgeving en bewoningsgeschiedenis in het Zuid-Hollandse landschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag