Volledig scherm
Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Foto ter illustratie. © ANP

Vliegverkeer Rotterdam The Hague Airport weer in bedrijf

UpdateHet vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport is weer in bedrijf nadat het eerder vandaag werd platgelegd door de sneeuwval. 

Tot 14.00 uur mochten vliegtuigen niet opstijgen en landen. Volgens een woordvoerster van de luchthaven moest een vliegtuig uitwijken naar Schiphol en drie vluchten komen nu met vertraging aan. Drie toestellen moesten enkele uren aan de grond blijven maar vertrekken nu alsnog. Het gaat onder meer om wintersportvluchten en dagelijkse vluchten naar Londen. 

Druk is het er sowieso niet. De luchthaven zit in ‘een rustige periode’, aldus de woordvoerster. ,,Wat wintersportvluchten en dagelijkse vluchten op Londen.” Enkele uitgaande vluchten zijn aan de grond gebleven, enige inkomende kunnen niet terecht op de luchthaven. ,,Zoals toestellen vanuit Londen, Alicante en Faro. Van een toestel weet ik dat het heeft kunnen uitwijken naar Amsterdam.”

De luchthaven heeft wel voertuigen die de start- en landingsbanen sneeuwvrij houden, maar als er te veel sneeuw valt, kunnen de schoonmaakploegen dat niet meer bijhouden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag