Volledig scherm

Vluchtelingen koken straks in pop-up restaurant

De Hartige Samaritaan wordt niet zomaar een nieuwe horecagelegenheid maar een pop-up restaurant waar Nederlanders en vluchtelingen met elkaar samenwerken. Als het aan initiatiefnemer Rik van der Vlist ligt, opent de Samaritaan nog dit jaar in Delft, Den Haag of Rijswijk zijn deuren.

'Het zijn allemaal vrijwilligers die het restaurant gaan draaien. Vluchtelingen kunnen werkervaring opdoen en Nederlanders maken kennis met vluchtelingen.' zegt student Van der Vlist. 'En met hun maaltijden, de Syrische keuken bijvoorbeeld.' Zo wil Van der Vlist, die samen met een paar andere leden van de Delfste studentenvereniging C.S.R. het project begon, Nederlanders en vluchtelingen verenigen.


De opbrengst van het pop-up restaurant gaat naar het goede doel: de opvang van vluchtelingen in de eigen regio. De vrijwilligers van de Hartige Samaritaan zetten zich dus in voor de verbetering van de situatie van vluchtelingen. In Nederland en in hun thuisland.

Gezocht: vrijwilligers

Maar zover is het nog niet. Van der Vlist: 'We zoeken nog naar een goede locatie in Delft, Den Haag of Rijswijk. Het is de bedoeling dat we dit najaar, in november, echt open gaan.' Ook zoekt de Hartige Samaritaan nog vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op via hartigesamaritaan@gmail.com, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Haagse touroperator: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    Haagse touropera­tor: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’

    Precies op 29 maart, aanvankelijk de dag van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, vertrekt bij het Haagse touringcarbedrijf KJ Tours een bus vol mensen naar Londen. Alhoewel de trip naar de Engelse hoofdstad van een maand later al is volgeboekt en die van 29 maart niet, heeft eigenaar Kris Jhagroe geen moment getwijfeld over reizen op de dag van de brexit. ,,Waarom zou ik voor een andere datum gaan? We zullen er geen hinder van ondervinden.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag