Volledig scherm
PREMIUM
Rinus deelt voedsel uit © Remco Remlicht

Voedsel voor 472 gezinnen

ArmoedeTrijntje Aarden zorgt al dertien jaar voor arme buurtbewoners in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Nu komen ze uit heel de stad. En zelfs daarbuiten. ,,Het worden er steeds maar meer!"

Quote

We komen uit een groot gezin, we stonden altijd voor elkaar klaar en voor anderen

Trijntje Aarden
Volledig scherm
© Priscella Speijer - Godschalk

Begin januari maakte de 48-jarige Trijntje Aarden gebruik van het spreekrecht tijdens een gemeenteraadsvergadering. Aan de raadsleden legde ze uit hoe ze 418 gezinnen probeert te voorzien van voedsel. Vanuit eigen huis. Haar grote wens: een andere ruimte van waaruit ze dit werk kan doen, want thuis heeft ze totaal geen eigen ruimte meer. In de tussentijd is het aantal hulpbehoevenden gegroeid naar 472 gezinnen. En vanuit het stadhuis is nog geen verlossend geluid gekomen, volgens Aarden.

Man Rinus zucht eveneens. ,,Ik kan nog geen filmpje of serie kijken 's avonds. De telefoon blijft maar gaan. Appjes, mailtjes, noem maar op." Zijn vrouw is iemand die iedereen binnenlaat en er een praatje mee maakt. ,,Dit kan niet meer en ik wil het niet meer", zegt Rinus. Het probleem van zijn vrouw is dat ze geen 'nee' kan zeggen. ,,Ik ben zo opgevoed. Mijn ouders deden hetzelfde. In Den Haag stond onze deur altijd open. We komen uit een groot gezin, we stonden altijd voor elkaar klaar en voor anderen."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag