Volledig scherm
Prins Harry, afgelopen mei in het Haagse Zuiderpark bij de aftrap naar de Invictus Games 2020 in Den Haag. De Britse prins is initiatiefnemer van deze Olympische Spelen voor militairen, die gewond zijn geraakt tijdens missies. © ANP

Voor 15 euro hele dag sport kijken op Invictus Games

Een hele dag sport kijken tijdens de Invictus Games volgend jaar mei in het Haagse Zuiderpark gaat 15 euro kosten. Het publiek kan met zo’n dagkaart kiezen uit tien sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, Jaguar Land Rover Rij Uitdaging, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. 

De verkoop van de kaarten begint morgen online via de website van de Invictus Games 2020. Den Haag is supertrots volgend jaar van 9 tot 16 mei gastheer te zijn van deze Olympische Spelen voor tijdens missies gewondgeraakte militairen. De meeste sporten vinden plaats in en om het Zuiderpark, in de Sportcampus en bij atletiekvereniging Sparta. Zwemwedstrijden zijn in het Hofbad, in Ypenburg. 

Behalve sporten is er in het Zuiderpark een cultureel programma rond de Invictus Games. Een belangrijke bijdrage wordt geleverd door de Haagse band Di-rect.  

De niet-sport activiteiten zijn straks gratis te bezoeken.

Populaire prins Harry

De populaire Britse prins Harry, zelf veteraan, is initiatiefnemer van de Invictus Games. Hij kwam afgelopen mei op een stralende dag naar Den Haag om daar officieel af te trappen naar de sportwedstrijden van 2020.

Zijn aanwezigheid zorgt voor de nodige aandacht, maar volgens hem moet het vooral gaan om de deelnemers. Want bij de Invictus Games gaat het niet om het winnen van medailles, maar om de ervaring mee te kunnen doen. Daarom doen ook elke editie van deze ‘Spelen’ andere sporters mee. 

Sport als kracht om te herstellen en de revalidatie te ondersteunen, is het idee achter de sportwedstrijden waaraan militairen deelnemen die bijvoorbeeld door een bermbom hun benen zijn kwijtgeraakt. Maar ook militairen met posttraumatische stress kunnen deelnemen. 

Eerbetoon

Volgens de Nederlandse woordvoerder van de internationale sportwedstrijden is de prijs om een dag een sport te gaan bekijken bewust laag gehouden. ,,Voor sportliefhebbers, maar ook voor mensen die willen komen kijken uit eerbetoon aan de mannen en vrouwen die op missie zijn geweest en daarbij gewond zijn geraakt.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag