Volledig scherm
PREMIUM
Hans Peter Groen: ,,Als de boel ineens ploft, dan heb ik een probleem." © Frank jansen

Voor keukenontwerper Hans Peter komt brexit liever vandaag dan morgen

Vaarwel BrittenDe naderende brexit is niet alleen een complicerende factor voor de al bestaande handel tussen Nederland en Groot-Brittannië. Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie zorgt ook voor twijfel bij ondernemers die een nieuwe overeenkomst met bedrijven op het eiland willen sluiten.

Als het aan Hans Peter Groen (52) ligt is de brexit liever vandaag dan morgen. De Hagenaar kijkt de laatste jaren met extra interesse naar de onderhandelingen tussen Groot-Brittannië en de Europese statenbond. ,,Het zou fijn zijn als we weten waar we aan toe zijn en hoe de invoerrechten eruit gaan zien.”

Als die duidelijkheid er eindelijk is, dan kan de interieurontwerper en binnenhuisarchitect zich richten op zijn nieuwste project: het importeren van Engelse keukens.

Hij besloot zich drie jaar geleden, naast zijn bedrijf Straight Interior Design, met Engelsekeukens.nl te richten op het ontwerpen van negentiende eeuwse Engelse keukens. ,,Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik naast het interieur ook een Engelse keuken kon leveren. Het begon als een hobby. Ik zag dat het een gat in de markt was en aan het einde van de crisis was het bovendien een welkome klus."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag