Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Driessen gaf patiënten zijn onverdeelde aandacht. © wtg

Voor Marcel was een patiënt een mens van vlees en bloed met een familie, een beroep en een verhaal

Van wieg tot grafHij was een dokter die van knieën maar ook van mensen hield. Patiënten kregen zijn onverdeelde aandacht én zijn nummer. Of ze nu koninklijk waren of niet. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Marcel Driessen (31-01-1953 - 10-01-2020).

Orthopedisch chirurg Marcel Driessen droeg geen witte jas als hij patiënten in zijn spreekkamer in het Haagse Rode Kruis ziekenhuis binnenriep. Hij gaf een hand vergezeld van een vriendelijke blik en stelde zich, met zijn voornaam, voor. ,,En wie bent u?'', vroeg Marcel dan. Een patiënt was geen kapotte meniscus of een gescheurde knieband. Voor Marcel was een patiënt een mens van vlees en bloed met een familie, een beroep en een verhaal, waarin hij geïnteresseerd was.

  1. Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwereld’: Foute politieman grotendeels vrijgesproken
    PREMIUM
    VIDEO & UPDATE

    Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwe­reld’: Foute politieman groten­deels vrijgespro­ken

    Vijf verdachten in de zaak rond de Haagse spookwoningen zijn veroordeeld tot celstraffen tot 5 jaar. Politieman Donovan A. werd grotendeels vrijgesproken van zijn betrokkenheid bij de spookwoningen in Ypenburg. A. was bestuurder bij een bedrijf dat in de vinexwijk de onderduikadressen voor criminelen regelde. Volgens de rechter wist hij maar weinig van wat er echt gebeurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag