Volledig scherm
© Google Streetview

Vrachtwagenchauffeur doet aangifte om gevaarlijke manoeuvre lesauto

VideoEen vrachtwagenchauffeur doet aangifte tegen een automobilist in een lesauto die vorige maand gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de A4 bij Rijswijk. Op videosite Dumpert verschenen eerder deze week beelden van de actie.

Het incident gebeurde op 23 mei. Op dashcam-beelden is te zien dat de lesauto zich op een rijstrook bevond die naar een afslag richting Rijswijk gaat. De lesauto probeerde in te voegen, maar kon daar niet bij omdat een vrachtwagen daar reed. Tijdens de inhaalmanoeuvre reed de vrachtwagenchauffeur zo'n 10 kilometer te hard.

Daarover wond de automobilist zich kennelijk dermate over op dat hij besloot zijn gelijk te halen. Achter de vrachtwagen langs kwam de lesauto voor de wagen terecht. Vervolgens ging hij daar vol in de rem waardoor de vrachtwagen en de lesauto bijna in botsing kwamen.

Aangifte

Team Verkeer Den Haag laat via Twitter weten dat ze vandaag met de vrachtwagenchauffeur gesproken hebben. ,,De 27-jarige man uit omgeving Alphen aan den Rijn doet aangifte van art. 5 WVW'', schrijft het team. Het gaat om het artikel dat voorschrijft dat men geen gevaar op de weg mag veroorzaken of verkeer mag hinderen. ,,Een ieder super bedankt voor de medewerking'', aldus de politie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? 
Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag