Vrachtwagenchauffeur probeert automobilist van weg te drukken

VideoEen vrachtwagenchauffeur heeft vanochtend een gevaarlijke streek uitgehaald. Hij probeerde een automobilist van de weg te drukken, omdat die voor een eerdere foute verkeersactie van de vrachtwagenchauffeur toeterde.

Op de Wippolderlaan kwamen de twee bestuurders elkaar tegen. De vrachtwagenchauffeur ging de oprit van de A4 op en wilde tijdens de bocht een rijbaan opschuiven. De automobilist reed daar echter schuin achter, toeterde en moest hard op de rem staan om niet aangereden te worden.

Het toeteren schoot blijkbaar bij de vrachtwagenchauffeur in het verkeerde keelgat. Die probeerde op de A4 de auto van de weg te drukken door rakelings voor hem langs in te voegen, waardoor de automobilist opnieuw in de ankers moest gaan.

De automobilist heeft de politie daarop gebeld, die even later op de A4 kwam rijden en met een stopteken de vrachtwagenchauffeur naar de kant haalde ter hoogte van Zoeterwoude. Bij de woordvoering van de politie is (nog) niet duidelijk wat de consequenties voor de vrachtwagenchauffeur waren. 

Volledig scherm
Het moment dat de vrachtwagen rakelings langs automobilist gaat. © Regio15

In samenwerking met indebuurt Den Haag