Volledig scherm
© Vreugdevuur Duindorp

Vreugdevuur Scheveningen staakt strijd met Duindorp

Er is vanaf volgend jaar geen wedstrijd meer tussen de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp. De organisatie van vreugdevuur Scheveningen is vandaag tot die beslissing gekomen na onenigheid tussen de twee partijen.

,,Het feestje is weg'', zegt Peter van Zaanen, een van de organisatoren van Vreugdevuur Scheveningen. ,,De sfeer is bekoeld. We gaan niet meer in gesprek met Duindorp en de gemeente.''

Er ontstond vandaag onenigheid tussen de twee kampen, nadat gisteravond Scheveningen als winnaar werd uitgeroepen. Hun palletstapel had als eerste de maximumhoogte van 35 meter bereikt. De politie liet dat op Twitter weten. Daar was Duindorp het niet mee eens.  

,,Ten eerste is het niet aan de politie om een winnaar uit te roepen. Ten tweede is de bepaling van de winnaar pas morgen. De gemeente bepaalt 31 december om 16.00 uur wie er gewonnen heeft. Deze tweet van de politie is echt bullshit", liet een boze Rinus Taal, mede-organisator van Vreugdevuur Duindorp vanochtend weten.

Volledig scherm
© anp

'Frustratie'

De 'frustraties en het onsportieve gedrag van Duindorp' gaf de Scheveningers de doorslag. Er komt volgend jaar wel een vreugdevuur, maar de strijd is voorbij. Geen wedstrijden meer, geen afspraken rond de groottes en de hoogtes. ,,Maar we blijven het vreugdevuur wel bouwen. Dat is een traditie. Dat zetten we niet zomaar opzij'', aldus Van Zaanen.

Rinus Taal is niet rouwig om de beëindiging van het wedstrijdelement. ,,Prima'', zegt hij kordaat. ,,Dan wordt het volgend jaar echt een vreugdevuur en geen competitie meer.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag