Volledig scherm
Het voorjaar is paringstijd voor de amfibieën. © De Dierenbescherming

Vrijwilligers gezocht die parende padden willen helpen

De Dierenbescherming en de KNNV afdeling Delfland zijn op zoek naar mensen die willen helpen tijdens de jaarlijkse paddentrek. Die staat immers weer voor de deur.

Vele padden, kikkers en salamanders ontwaken binnenkort uit hun winterslaap en gaan dan op zoek naar een plek om zich voort te planten. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze deze dieren een handje helpen. Dat kan door ze met de hand drukke wegen over te zetten. Tevens moeten vrijwilligers de dieren tellen en moeten dode dieren worden weggehaald. 

De dierenbescherming en de KNNV zijn op zoek naar hulp in Delfgauw, Delft, Den Haag, Hoek van Holland, Leidschendam, Maasland, Monster, Nootdorp, Voorburg en Zoetermeer. Dierenliefhebbers zullen per avond 3 á 4 uur bezig zijn.

Zes weken

De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt af van de temperatuur en de weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld zes weken. 

Inschrijven als vrijwilliger kan via de website van de KNNV of via het aanmeldformulier van de Dierenbescherming. Voor de regio's Den Haag en Zoetermeer kunnen belangstellenden mailen naar: paddentrekzuidwest@dierenbescherming.nl. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag